Esteettinen hammashoito

Varaa aika

Esteettisellä hammashoidolla tarkoitetaan tyypillisesti hampaiden ulkonäköön liittyviä toimenpiteitä. Esteettisellä hammashoidolla voidaan paitsi parantaa hampaiden ulkonäköä, myös korjata toiminnallisia ongelmia. Esteettinen hammashoito mahdollistaa sinulle kauniin ja terveen hymyn.

Esteettisellä hammashoidolla voidaan esimerkiksi:

  • Korjata hampaiden virheasentoja ja epämuodostumia
  • Poistaa hampaiden värjäytymiä ja valkaista hampaita
  • Täydentää puuttuvaa hammasrivistöä

Esteettinen hammashoito alkaa aina hammastarkastuksesta ja yhdessä kanssasi tehdystä hoitosuunnitelmasta. Varaa aika, niin suunnitellaan juuri sinun tarpeisiisi parhaiten sopivat ratkaisut.

”Erittäin ihmisläheisiä tekijöitä uusimmalla tekniikalla varustettuna!” – Asiakaspalaute

Varaa aika

Hammaskruunut ja sillat

Hammaskruunut ja -sillat mahdollistavat ehjän ja virheettömän hammasrivistön rakentamisen, oli kyse sitten puuttuvista tai vahingoittuneista hampaista.

Vahingoittunut hammas voidaan korjata keinotekoisella hammaskruunulla, joka kiinnitetään oman hiotun hampaan päälle. Hammassiltojen avulla voidaan puolestaan täydentää puuttuvaa hammasrivistöä lisäämällä siihen keinotekoisia hammaskruunuja. Puuttuvan
hammasaukon viereiset omat hampaat hiotaan ja niiden varaan kiinnitetään hammassilta.

Lue lisää

Hampaiden laminointi

Hampaiden laminoinnilla voidaan helposti korjata hampaan epämuodostumia ja värjäymiä. Laminaateilla voidaan esimerkiksi pienentää hampaiden välissä olevia rakoja, pidentää kuluneita hampaita tai muotoilla hampaita.

Hammaslaminaatti liimataan hampaan näkyvälle pinnalle, jonka ansiosta myös esimerkiksi kiilteen häiriöt ja värjäymät saadaan häivytettyä hammasrivistöstä.

Lue lisää

Hampaiden oikominen

Hampaiden oikomisella voidaan korjata esimerkiksi hammasrivistön ahtautta, hampaiden vinoutumia sekä purentavirheitä. Esteettisyyden lisäksi hampaiden oikominen vaikuttaa usein merkittävästi myös koko suun sekä kasvojen alueen lihasten ja nivelten terveyteen.

Hampaiden oikominen toteutetaan Helmiäisessä oikomisen erikoishammaslääkäri toimesta
perinteisillä oikomiskojeilla tai vaihtoehtoisesti Invisalign-menetelmällä. Kalvo-oikomista
tekee Helmiäisessä sekä oikojahammaslääkäri Mirka Nurmi että hammaslääkäri Riku
Kukkola. Ingvisalign-menetelmässä oikomishoito tehdään läpinäkyvillä kalvoilla. Kalvot eivät
ole yhtä näkyvät kuin perinteiset hammasraudat ja lisäksi ne ovat irrotettavissa, joten voit
syödä ja juoda vapaammin hoidon aikana, sekä suuhygieniasta huolehtiminen on
helpompaa.

Lue lisää

Hampaiden valkaisu ja soodapuhdistus

Mikäli hampaiden keltaisuus tai värjäymät häiritsevät, voidaan hampaita valkaista tai tehopuhdistaa. Hampaiden soodapuhdistus on hampaiden tehopesu, joka ei varsinaisesti valkaise hampaita, mutta tekee hampaista kirkkaamman ja kiiltävämmän näköiset sekä poistaa värjäytymiä.

Hampaiden laservalkaisu on tehokas, mutta myös hammasystävällinen valkaisumenetelmä. Hampaiden vaaleneminen näkyy heti, mutta vaaleneminen jatkuu vielä muutaman vuorokauden ajan toimenpiteen jälkeen.

Lue lisää

Haluatko viimeistellä upean hymysi?

Ota yhteyttä ja kysy lisää esteettisistä hammashoidoistamme.

Ota yhteyttä