Hammasproteesit

Varaa aika

Puuttuvia hampaita voidaan korvata kiinteillä tai irroitettavilla rakenteilla. Kiinteitä rakenteita ovat sillat ja hammasimplantit. Irroitettavia rakenteita ovat kaikki sellaiset hammasproteesit, jotka potilaan on itse mahdollista ottaa pois suusta.

Hammasproteesit valmistetaan hammaslääkärin ottamien jäljennösten perusteella ja ne tarkoitettu asetettavaksi suuhun ja poistamaan suusta potilaan toimesta, mistä tulee nimi irtoproteesi. Tämän takia irtoproteesia ei kiinnitetä jäykästi hampaisiin, mutta jäljellä olevia hampaita hyödynnetään proteesin pysyvyyden (retentio) lisäämiseksi. Irtoproteeseja tekevien hammaslääkäreiden on tärkeää ymmärtää purentavoimat ja niiden aiheuttamat liikkeet suunniteltaessa toimivat proteesit.

Varaa aika

Yksilölliset proteesit tarpeidesi mukaan

Irroitettavat proteesit voidaan jakaa karkeasti kolmeen luokkaan:

  • Limakalvokantoinen kokoproteesi, joka valmistetaan täysin hampaattomaan leukaan. Proteesin materiaali on muoviakryyli. Huonosti paikallaan pysyvästä kokoproteesista voidaan tehdä kiinnitettävä, jos leukaan asennetaan kaksi tai useampia hammasimplantteja, joiden varaan proteesi istuu napeilla. Implanttikantoista kokoproteesia kutsutaan neppariproteesiksi.
  • Osaproteesi, joka valmistetaan sellaiseen leukaan, jossa on vielä omia hampaita. Proteesin materiaali on muoviakryyli. Osaproteesi on edullisin vaihtoehto usean puuttuvan hampaan korvaamiseen, mutta proteesin pysyvyys suussa ei ole yhtä hyvä, kuin rankaproteesilla.
  • Rankaproteesi, joka valmistetaan sellaiseen leukaan, jossa on vielä omia hampaita. Rankaproteesissa on metallinen runko, jonka avulla proteesi istuu tiukasti paikoilleen hampaista tukea ottaen. Rankaproteesi on osaproteesia kalliimpi, mutta sen pysyvyys ja toiminnallisuus ovat parempia.

Tervetuloa kartoitukseen!

Ota yhteyttä, niin tarkastamme hammasproteesin tarpeen ja suunnittelemme juuri sinulle sopivat, yksilölliset proteesit, jotka vastaavat tarpeitasi parhaalla mahdollisella tavalla.

Ota yhteyttä