Hammastarkastus Tampere

Varaa aika

Hammastarkastus eli suun perustutkimus on hoitokäynti, jolla aloitetaan kokonaishoito tai seurataan yksilöllisen tarpeen mukaisesti suun terveyttä. Hammastarkastuksessa tulisi käydä 1-3 vuoden välein, jotta mahdolliset ongelmat voidaan havaita ja hoitaa ajoissa.

Hammaslääkärimme tekevät ammattitaidolla huolelliset hammastarkastukset Tampereella. Kun haluat varmistaa hampaidesi hyvinvoinnin ja ennalta ehkäistä mahdollisia ongelmia, varaa aika hammastarkastukseen!

Varaa aika

Mitä hammastarkastus sisältää?

Tarkastuksessa määritetään potilaan suun ja hampaiston yleiskunto, joka on tärkeä osa ihmisen kokonaisterveyttä.

Ennen vastaanotolle saapumista potilaan kanssa käydään läpi esitiedot (mm. yleissairaudet ja lääkitykset) ja arvioidaan niiden vaikutus suun terveyteen. Jos potilaalla on paljon lääkkeitä käytössä, suosittelemme lääkelistan mukaan ottamista. Hammaslääkäri tarvitseekin hyvään tutkimukseen laajat taustatiedot potilaastaan.

Tarkastuksessa hammaslääkäri tutkii hampaasi sekä ikenien ja suun limakalvojen kunnon. Tarvittaessa silmämääräistä tutkimusta täydennetään röntgenkuvin. Hampaiston toimivuuteen kiinnitetään huomiota tarkastelemalla purentaan liittyviä seikkoja ja ennen kaikkea kuuntelemalla potilaan omia tuntemuksia.

Ongelmat saattavat olla myös piileviä: esimerkiksi juurten kärjissä luun sisällä olevat krooniset tulehdukset voivat olla täysin oireettomia ja niiden selvittämiseksi tarvitaan radiologista kuvantamista. Iensairaudet tulevat usein esiin vasta hammaslääkärin tutkimuksessa. Myös täysin hampaaton suu ja hammasproteesit tulee tarkastuttaa säännöllisesti suun limakalvomuutosten poissulkemiseksi.

Miksi säännöllinen hampaiden tarkastus on tärkeää?

Tiesitkö, että suun krooniset tulehdukset ovat altistavat mm. sydän- ja verisuonisairauksille sekä voivat olla jopa aivoinfarktin taustalla? Suun tulehdukset myös huonontavat monien kroonisten sairauksien, kuten reuman tai diabeteksen hoitotasapainoa. Säännölliset tutkimukset ovat tarpeellisia myös siksi, että suussa on aina seurattavia muutoksia, kuten alkavia reikiä. Myös tehdyt hoidot on syytä kontrolloida ja varmistaa annettu hoito onnistuneeksi.

Ajoittamalla aktiivinen hoito oikeaan hetkeen saavutetaan paremmat hoitotulokset sekä kustannukset jäävät pienemmiksi. Oma hammaslääkärisi tuntee suusi ja täten hän osaa tehdä sinulle pitkän aikavälin hoitosuunnitelman. Hoidon kuormittavuutta ja kustannuksia voidaan näin jakaa pidemmälle ajanjaksolle.

Tehdyn tutkimuksen perusteella määritetään yksilöllinen hoidon tarpeesi ja annetaan kustannusarvio. Kanssasi keskustellen laaditaan hoitosuunnitelma ja suunnitellaan parhaiten juuri sinun tarpeisiisi soveltuva kokonaisuus.

Kysy lisää