Hampaan paikkaus Tampere

Varaa aika

Karies, eli tutummin hampaiden reikiintyminen, on yleinen hammassairaus niin lapsilla kuin aikuisilla. Kariesta voidaan ehkäistä huolellisella hampaiden hoidolla, mutta toisten hampaat ovat taipuvaisempia reikiintymään hyvästä hoidosta riippumatta.

Suun tutkimuksessa löydetyt kariekset tulee aina paikata tai niiden pysähtymistä jäädä seuraamaan, sillä hoitamattomat kariekset vaikuttavat merkittävästi suun terveyteen ja täten myös koko yleisterveyteen. Toisinaan vanha paikka lohkeaa, jolloin hampaan paikkaus uudelleen on myös tarpeen.

Varaa aika

Miten hammas paikataan?

Paikkaustavat jaetaan karkeasti suoran ja epäsuoran tekniikan menetelmiin.

Suoralla tekniikalla paikka tehdään potilaan suussa heti valmiiksi. Toimenpide voidaan suorittaa paikallispuudutuksessa täysin kivuttomasti. Paikkausaineena on tavallisesti yhdistelmämuovi, joka kovetetaan paikalleen LED-valoa käyttäen. Toimenpiteen kesto on muutamasta minuutista puoleen tuntiin riippuen paikan koosta.

Epäsuoralla tekniikalla paikkaus suoritetaan muutoin samalla tavalla kuin suoralla tekniikalla tehty täyte, mutta paikka valmistetaan suun ulkopuolella. Poraamalla muotoillusta hampaasta otetaan jäljennös, joko jäljennösaineella perinteisellä menetelmällä tai vaihtoehtoisesti hammas voidaan skannata suukameraa käyttämällä. Jäljennöksen avulla hammaslaboratoriossa tai jyrsinlaitteella valmistetaan tarkalleen hampaan muotoihin sopiva pysyvä täyte, joka kiinnitetään hampaaseen kiinnityssementillä. Helmiäisen vastaanotolla on käytössä uusinta tekniikkaa oleva skanneri ja jyrsinlaite, joiden avulla keraaminen paikka voidaan tehdä valmiiksi jo samalla vastaanottokäynnillä.

Hampaan paikkamateriaalin valinnassa tulee ottaa huomioon paikan kestävyys, hinta ja esteettisyys. Keskustelemme kanssasi eri vaihtoehdoista sekä kustannuksista ja valitsemme parhaan hoitovaihtoehdon juuri sinun tarpeisiisi.

Ota yhteyttä