Hampaan poisto Tampere

Varaa aika

Hammaslääkäri pyrkii aina ensisijaisesti säästämään hampaasi. Kuitenkin joissain tapauksissa, kun hammaskudosta on menetetty liikaa, infektio ei enää ole hoidettavissa tai se ei ole hoidosta huolimatta parantunut, voi paras vaihtoehto olla hampaan poisto.

Varaa aika

Miten hammas poistetaan?

Ennen hampaan poistoa suoritetaan röntgenkuvaus, jolla selvitetään hampaan anatomia ja valmistaudutaan mahdollisimman sujuvaan ja kivuttomaan hampaan poistoon.

Hampaan poisto on mahdollista suorittaa täysin kivuttomasti, sillä ennen toimenpidettä hammas puudutetaan. Toimenpiteen kesto on tavallisesti muutamasta minuutista puoleen tuntiin.

Lue lisää

Viisaudenhampaan poisto

Viisaudenhampaiden poistotarve arvioidaan yksilöllisesti. Viisaudenhampaita poistetaan myös ennaltaehkäisevästi ja usein poisto on suositeltavaa.

Otollisin ajoitus viisaudenhampaiden poistolle on ennen kuin hampaan juuri on kehittynyt täysin valmiiksi. Erot ovat yksilöllisiä, mutta tavallisesti se ajoittuu 18-23 ikävuoden välille. Ikääntyessä luu viisaudenhampaiden ympärillä kovettuu, joten mitä nuorempana toimenpide päästään suorittamaan, sitä nopeammalla paranemisella ja pienemmillä riskeillä toimenpide saadaan suoritetuksi.

Ota yhteyttä

”Kävin poistatuttamaan kirurgisesti viisurit ylhäältä ja alhaalta samalla kertaa. Homman hoiti Ville Männistö. Itseäni jännitti aika hurjan paljon, mutta kaikki hoituikin nopeasti ja mutkattomasti. Erittäin ammattitaitoista henkilökuntaa, viihtyisät tilat ja ystävällinen ja huolehtiva palvelu. Kiitos!🌞” – Asiakaspalaute

Viisaudenhampaan poisto -podcast

Hammaslääkäri Emilia Turtiainen keskustelee Helmiäisen hammaslääkäri Ville Männistön kanssa viisaudenhampaista, niiden poistoista ja jälkihoidosta. Ehkei se olekaan niin kauhea kokemus.

Klikkaa tästä, niin pääset viisaudenhampaan poisto -podcastiin!

Hampaan poistotarve arvioidaan hammastarkastuksessa

Vahingoittuneiden hampaiden hoitotarve ja mahdollinen hampaan poistotarve arvioidaan aina huolellisesti hammastarkastuksessa. Hammastarkastuksessa suunnittelemme yhdessä kanssasi juuri sinulle parhaan hoitomenetelmän ja hoidon aikataulutuksen sekä teemme sinulle kustannusarvion toimenpiteistä.

Hampaan poisto on viimeinen vaihtoehto hampaiden hoidossa. Kun käyt säännöllisesti hammastarkastuksessa, mahdolliset ongelmat voidaan havaita ajoissa ja hampaiden poisto todennäköisemmin välttää.

Varaa hammastarkastus