Hampaiden oikominen ja oikomishoito

Varaa aika

Oikomishoidolla pyritään suoristamaan hammasrivistöä siten, että esimerkiksi mahdolliset purentavirheet saadaan korjattua ja täten potilaan hammas- ja suuterveyttä sekä hammasrivistön esteettisyyttä parannettua.

Hampaiden oikominen on erikoisosaamista vaativa toimenpide. Hoito ei ole pelkkää hampaiden liikuttelua: hampaiden liikuttelussa tulee huomioida useita asioita, kuten leukanivelten toimintaa ja purentaa.

Hampaiden oikominen Helmiäisessä

Helmiäisen oikojina toimivat erikoishammaslääkäri Jenni Jansson ja erikoishammaslääkäri Mirka Nurmi, joka on suorittanut oikomishoidon erikoishammaslääkärikoulutuksen ja omaa pitkän työkokemuksen mm. Turun yliopistollisesta sairaalasta.

Helmiäisen hammaslääkäreistä myös Riku Kukkola tekee Jennin ja Mirkan ohella Invisalign kalvo-oikomista. Varaamalla ajan Mirkan, Jennin tai Rikun vastaanotolle voidaan arvioida parhaiten sinulle soveltuva hoitovaihtoehto.

Varaa aika

Oikomishoidot

Hampaiden oikomishoito voidaan toteuttaa hampaisiin kiinnitettävillä oikomiskojeilla tai suussa pidettävillä kalvoilla.

Kalvo-oikominen toteutetaan Invisalign-järjestelmällä, jossa käytetään läpinäkyviä, irrotettavia kalvoja. Perinteiset hammasraudat ovat hampaan pinnalle kiinnitettäviä ja näkyvillä; oikomiskalvot eivät ole näkymättömiä, mutta niitä ei huomaa yhtä helposti kuin tavallisia rautoja.

Kalvot eivät kuitenkaan sovellu kaikkiin tilanteisiin: erityisesti vaativat oikomiset joudutaan edelleen suorittamaan perinteisiä braketteja ja oikomiskaaria apuna käyttäen.

Lue lisää Invisalign-hoidosta täältä.