Hampaiden poisto

Varaa aika

Hammaslääkäri pyrkii aina ensisijaisesti säästämään hampaasi. Kuitenkin joissain tapauksissa, kun hammaskudosta on menetetty liikaa, infektio ei enää ole hoidettavissa tai se ei ole hoidosta huolimatta parantunut, voi paras vaihtoehto olla hampaan poisto.

Varaa aika

Miten hammas poistetaan?

Ennen hampaan poistoa suoritetaan röntgenkuvaus, jolla selvitetään hampaan anatomia. Ennen toimenpidettä hammas myös puudutetaan. Hampaan poisto on mahdollista suorittaa täysin kivuttomasti. Toimenpiteen kesto on tavallisesti muutamasta minuutista puoleen tuntiin.

Viisaudenhampaan poisto

Viisaudenhampaiden poistotarve arvioidaan yksilöllisesti. Viisaudenhampaita poistetaan myös ennaltaehkäisevästi ja usein poisto on suositeltavaa. Otollisin ajoitus viisaudenhampaiden poistolle on ennen kuin hampaan juuri on kehittynyt täysin valmiiksi. Erot ovat yksilöllisiä, mutta tavallisesti se ajoittuu 18-23 ikävuoden välille. Ikääntyessä luu viisaudenhampaiden ympärillä kovettuu, joten mitä nuorempana toimenpide päästään suorittamaan, sitä nopeammalla paranemisella ja pienemmillä riskeillä toimenpide saadaan suoritetuksi.

Kysy lisää

Hampaan poistotarve arvioidaan hammastarkastuksessa

Vahingoittuneiden hampaiden hoitotarve arvioidaan aina huolellisesti hammastarkastuksessa. Hammastarkastuksessa suunnittelemme yhdessä kanssasi juuri sinulle parhaan hoitomenetelmän ja hoidon aikataulutuksen sekä teemme sinulle kustannusarvion toimenpiteistä.

Hampaiden poisto on viimeinen vaihtoehto hampaiden hoidossa. Kun käyt säännöllisesti hammastarkastuksessa, mahdolliset ongelmat voidaan havaita ajoissa ja hampaiden poisto todennäköisemmin välttää.

Varaa hammastarkastus