Hammaslääkäriasema Helmiäinen

Hammasimplantin hoito ei eroa oikean hampaan hoidosta

Julkaistu: 29.12.2021

Hampaan tai hampaita voi menettää erilaisista syistä, kuten onnettomuudessa tai sairauden myötä. Onneksi nykyisin voidaan istuttaa hammasimplantteja puuttuvien hampaiden tilalle ja näin purukalusto saadaan taas kuntoon.

Puuttuvien hampaiden korvaaminen on purennan kannalta tärkeää. Mikäli hampaita puuttuu, saattavat muut hampaat liikkua kohti tyhjää kohtaa ja purenta muuttuu. Purennan muuttuminen taas voi aiheuttaa muita ongelmia, kuten esimerkiksi jatkuvia päänsärkyjä tai muita kiputiloja. Poskihampaiden puuttumisella on suurempi merkitystä purentaan ja suun yleiseen hyvinvointiin kuin muilla hampailla.

 

Mikä on hammasimplantti?

Hammasimplantti on leukaluuhun istutettu keinojuuri, joka on yleensä ruuvin muotoinen ja valmistettu titaanista. Titaanin on todettu toimivan hyvin luun kanssa eli luu kasvaa titaanin pintaan tiukasti ja näin keinojuuri pysyy tukevasti kiinni. Keinojuureen istutetaan hammaskruunu, joka korvaa puuttuvan hampaan.

Hammasimplantin voi asentaa oikeastaan kaikille, joilla on hammaspuutoksia. Edellyttäen kuitenkin, että suu on terve ja että suuhygieniasta on huolehdittu ja huolehditaan jatkossakin. Ennen implantin asentamista suu tulee hoitaa kuntoon, mikäli siellä on tulehdusta tai muuta hoidettavaa. Hammasimplantin asennuksen jälkeen on sitouduttava myös jatkohoitoon ja tarkastuksiin.

hammasimplantin hoito tampere hammasimplantit tampere

Hammasimplantin hoito

Hammasimplantti toimii aivan kuten oikea hammas, joten sitä tulee myös hoitaa kuten oikeita hampaita. Hammasimplantin hoitoon kannattaa panostaa, jotta implantti pysyy hyvänä mahdollisimman pitkään. Se tulee pestä aamuin illoin ja hammasvälit puhdistaa hammaslangalla päivittäin. Irrotettavat hammasproteesit irrotetaan ensin ja puhdistetaan sitten harjaamalla. Hammasimplanttien tummumiseen voi vaikuttaa välttämällä hampaita värjääviä juomia ja ruoka-aineita (kahvi, colajuomat, punaviini, lakritsi ja salmiakki).

Kun hammasimplantti on istutettu, tulee implanttia ja sitä ympäröivien kudosten tilannetta seurata ja käydä tarkistuskäynnillä noin puolen vuoden tai vuoden välein. Tällä tavoin voidaan vähentää implantin ympäröivien kudosten tulehtumista. Näiden ns. ylläpitokäyntien aikana puhdistetaan sekä suu että hammasimplantti perusteellisesti. Oikealla, hyvällä hoidolla hammasimplantti voi kestää pitkään eikä sitä tarvitse enää vaihtaa.

Hammasimplantti korvaa oikean hampaan huomaamattomasti

Hammasimplantti korvaa puuttuvan hampaan huomaamattomasti. Vaikka implantin asettaminen ei ole aivan ilmaista, on se sen arvoista. Hammasimplantti on usealle tärkeä purennan lisäksi myös esteettisesti. Turhat raot hammasrivistössä saattavat häiritä ja vaikuttaa itsetuntoon sitä alentavasti. Kannattaa korvata puuttuva hammas hammasimplantilla ja hymyillä taas rohkeasti!

Lue lisää hammasimplanteista

Varaa aika konsultaatioon