Suun ja hampaiden kuvantaminen Tampere

Varaa aika

Toteutamme monipuolisesti erilaiset suun ja hampaiden kuvantamiset, joilla pystymme varmistamaan hampaiden ja suun nykyisen tilan ja mahdolliset ongelmat sekä tekemään tarkasti juuri sinulle sopivan hoitosuunnitelman.

Varaa aika

”Erinomaista asiakaspalvelua ja ammattitaitoista hoitoa. Lämmin kiitos Ville Männistö, Antti Ryhänen sekä vastaanoton ja kuvantamisen henkilöstö!” – Asiakaspalaute

Hammasröntgendiagnostiikka

 

Huolellinen röntgendiagnostiikka luo perustan hyvälle hoitosuunnitelmalle ja onnistuneelle hoidolle. Usein hammaslääkärin suorittama tarkastus ei yksinään riitä, vaan tarkastusta pitää täydentää röntgentutkimuksin.

Tarvittava hammasröntgen suunnitellaan aina potilaskohtaisesti hammaslääkärin tutkimuksen perusteella laaditun lähetteen mukaisesti. Helmiäisessä kaikki panoraamatomografiat ja kartiokeilatietokonetomografiatutkimukset tulkitsee ja lausuu suuradiologian erikoishammaslääkäri.

Hampaiston ja leuan panoraamatomografia (PTG-kuvaus)

Panoraamatomografialla saadaan yhdellä kuvauksella yleisnäkymä leukojen, hampaiston sekä leukanivelten alueelta. PTG-kuvaus on hammaslääketieteellisen röntgendiagnostiikan perustutkimus, jota käytetään esimerkiksi piilevien hammasperäisten tulehdusten poissulkemiseen, kariestilanteen arviointiin sekä leukanivelten ja luurakenteen arviointiin.

PTG on täysin turvallinen: yhdestä panoraamatomografiatutkimuksesta aiheutuva säderasitus vastaa esimerkiksi edestakaista lentomatkaa Helsingistä Roomaan.

Kartiokeilatietokonetomografia (KKTT-kuvaus)

Kartiokeilatietokonetomografia on tutkimusmenetelmä, jolla saadaan kolmiulotteisia leikekuvia. Kolmiulotteisuus mahdollistaa anatomisten rakenteiden tarkan paikantamisen ja mittaamisen kaikissa suunnissa, sekä luotettavan diagnostiikan.

Hammaslääketieteessä kartiokeilatietokonetomografiaa käytetään diagnostisesti vaativammissa tilanteissa, kuten esimerkiksi epäselvien tulehduspesäkkeiden paikantamisessa, kysta- ja kasvaindiagnostiikassa tai hampaiston alueen kiputilojen syyn etsinnässä. KKTT-tutkimuksia hyödynnetään erityisesti suukirurgisten toimenpiteiden suunnittelussa.

KKTT-kuvauksen säderasitus on usein PTG-tutkimusta suurempi, ja riippuu muun muassa kuvattavan alueen anatomisesta sijainnista, kuvakentän koosta sekä kuvausarvoista. Suuri osa tutkimuksista voidaan kuitenkin tehdä käyttäen matala-annosohjelmia (Ultra Low Dose eli ULD tai Low Dose eli LD), jolloin säderasitus voi jäädä jopa PTG tutkimusta pienemmäksi.

Kuvauksen syy ja potilaan ominaisuudet vaikuttavat edellä mainittuihin seikkoihin. Tehtävä tutkimus suunnitellaan huolellisesti suuradiologin ohjauksessa.

Ohjurisuunnittelu

3D-tulostimella voidaan valmistaa tietokoneavusteisesti erilaisia potilaskohtaisia ohjureita ja anatomisia malleja. Ohjureiden avulla esimerkiksi implantit saadaan asetettua tarkasti laadittua suunnitelmaa vastaavaan sijaintiin ja asentoon.

Tietokoneavusteinen suunnittelu ja ohjurit parantavat toimenpiteen tarkkuutta, ja useissa tapauksissa lyhentävät toimenpiteen kestoa. Anatomisista malleista on myös apua, kun suunnitellaan vaativia suukirurgisia toimenpiteitä.

Lähettäville lääkäreille

Suoritamme lähetepotilaille PTG-tutkimuksia, sekä leukojen, nenän sivuonteloiden sekä kasvojen ja kallon alueen KKTT-tutkimuksia. Voit lähettää potilaasi omalla lähetepohjallasi tai käyttää oheista lähetelomaketta.

Kun lähete on tehty, pyydä potilastasi varaamaan aika tutkimukseen Helmiäisen nettiajanvarauksesta tai soittamalla asiakaspalveluumme. Lähetämme kuvat lausuntoineen takaisin lähettävälle lääkärille.

Muistuta potilastasi ottamaan mukaan KELA-kortti, lähete, mahdolliset vertailututkimukset sekä erikoishammaslääkärin/erikoislääkärin allekirjoittama SV3-lomake.

Ota yhteyttä Lähete