Hammaskiven poisto

Varaa aika

Hammaskivi on kovettunutta bakteeriplakkia, joka ei lähde pois harjaamalla. Hammaskiven poisto eli hampaiden mekaaninen puhdistus tulisi tehdä säännöllisesti, sillä hammaskivi tulehduttaa ja ärsyttää ikeniä.

Hammaskiven poisto tehdään tavallisesti ultraäänilaitteella sekä käsi-instrumentein. Puhdistuksen ei tule tuottaa kipua – tarvittaessa voidaan käyttää myös puudutusta.

Varaa aika

Mitä on hammaskivi?

Hammaskivi on suun mikrobeista peräisin olevaa kovettunutta bakteeriplakkia. Hammaskivi muodostuu syljen kalsiumyhdisteistä herkimmin sylkirauhasten läheisyyteen eli yläposkihampaiden ympärille sekä alaetualueelle.

Hammaskiveä muodostuu hampaiden vapaiden pintojen lisäksi myös ikenen alla olevaan ientaskuun, josta se voi olla hankala huomata. Hoitamaton ientulehdus ja hammaskivi voivat aiheuttaa parodontiittia, mikä on hampaiden kiinnityskudoksia tuhoava tulehdussairaus. Hammaskiveä muodostuu myös implantteihin sekä proteeseihin.

Miten hammaskiven syntyä voi ehkäistä?

Kiinnityskudosten hoidossa ja hammaskiven ehkäisyssä hyvät kotihoitovälineet ja oikeanlainen, onnistunut omahoito kotona ovat ensiarvoisen tärkeitä. Hampaat tulee harjata ja hammasvälit puhdistaa huolellisesti kahdesti päivässä.

Osaava henkilökuntamme opastaa sinulle hoidon yhteydessä oikeanlaisen harjaustekniikan sekä sopivat välineet hammasvälien puhdistamiseen.

Kysy lisää