Hampaiden soodapuhdistus eli jauhepuhdistus

Varaa aika

Hampaiden soodapuhdistus, virallisesti jauhepuhdistus, on hampaiden tehopesu. Soodapuhdistus on tehokas mutta myös turvallinen, kivuton ja hellävarainen puhdistusmenetelmä. Soodapuhdistus ei varsinaisesti valkaise hampaita. Hampaista tulee kuitenkin aiempaa kirkkaamman ja kiiltävämmän näköiset sekä miellyttävän liukkaan ja puhtaan tuntuiset. Soodapuhdistus on erinomainen keino ylläpitää suun terveyttä sekä ennaltaehkäistä esimerkiksi iensairauksia.

Hampaiden soodapuhdistus ja kirkastava valkaisu on kehitelty nopeaa hampaiden kirkastusta tarvitseville henkilöille. Kirkastava valkaisu on soodapuhdistuksen yhteydessä tehtävä nopeahko ja mieto hampaiden väriä kirkastava valkaisumenetelmä. Kirkastavalla valkaisulla saadaan hampaille muutamasta päivästä viikkoon kestävä luonnollinen hehku.

Varaa aika

”Suosittelen suuhygienistin palveluita. Hyvä palvelu, modernit työskentely- ja asiakastilat, kiireetön hoito ja huolellinen hampaiden putsaus. Kiitos Jannika loistavasta työstä hampaiden putsauksessa ja valkaisussa. 🤩” – Asiakaspalaute

Miten hampaiden soodapuhdistus toteutetaan?

Soodapuhdistuksessa käytetään ikään kuin painepesurin kaltaista laitetta, jossa veden- ja ilmanpaine yhdistetään jauheeseen, kuten soodaan.

Soodapuhdistuslaitteella puhalletaan vettä, ilmaa ja soodaa hampaillesi, jolloin esimerkiksi biofilmi, ulkoinen plakki ja värjäytymät saadaan poistettua hampaiden pinnalta.

Toimenpiteen kesto on varsin nopea, usein reilusti alle puoli tuntia. Suuhusi asetetaan suoja, joka pitää suusi auki ja kääntää huulesi kevyesti pois tieltä.

Puhdistus ei satu, mutta saatat tuntea pientä kihelmöintiä ikenissäsi ja kielelläsi. Ammattitaitoinen suuhygienistimme kuitenkin varmistaa, että toimenpide sujuu sinulle miellyttävästi.

Jauhepuhdistus voidaan tehdä turvallisesti 2–3 kertaa vuodessa karkeammalla jauheella ja hienommalla jauheella useammin.

Ennen ja jälkeen soodapuhdistuksen

Ennen soodapuhdistusta mahdollinen hammaskivi tulee poistaa hampaiden pinnoilta, jotta soodapuhdistuksesta saadaan mahdollisimman suuri hyöty hampaillesi.

Soodapuhdistuksen jälkeen on hyvä välttää värjääviä ruoka-aineita ja juomia sekä tupakkatuotteita kolmen tunnin ajan, sillä hampaiden pinnalta on poistunut suojaava bakteeripeite (pellikkeli) ja sen palautuminen kestää noin kolme tuntia.

Ota yhteyttä