Hammaskruunut ja -sillat

Varaa aika

Hammaskruunu on hampaan näkyvä osa. Reikiintynyt tai vahingoittunut hammaskruunu voidaan korvata kiinnittämällä hiotun hampaan päälle keinotekoinen kruunu. Hammassiltojen avulla voidaan myös täydentää puuttuvaa hammasrivistöä lisäämällä siihen keinotekoisia hammaskruunuja. Hammaskruunut ja -sillat mahdollistavat ehjän ja virheettömän hammasrivistön rakentamisen.

Varaa aika

Miten hammaskruunut tai -sillat toteutetaan?

Laminaatissa hampaan pintaa hiotaan vain näkyvältä pinnalta, mutta kruunussa hammas hiotaan kauttaaltaan. Kruunuista ja silloista pidetään hoidon jälkeen samalla tavalla huolta kuin omista hampaistakin. Myös hammaskruunut voivat reikiintyä ienrajasta, joten ne vaativat kahdesti päivässä suoritetun harjauksen ja hammaslangan käytön. Aivan kuten omatkin hampaasi, mitä paremmin huolehdit keraamisista rakenteista, sitä pidempään ne kestävät ja voivat olla jopa loppuelämäsi hampaat.

Suoralla tekniikalla paikka tehdään potilaan suussa heti valmiiksi tavallisesti yhdistelmämuovista. Epäsuoralla tekniikalla paikkaus suoritetaan muutoin samalla tavalla kuin suoralla tekniikalla tehty täyte, mutta paikka valmistetaan suun ulkopuolella. Poraamalla muotoillusta hampaasta otetaan jäljennös, joko jäljennösaineella perinteisellä menetelmällä tai skannaamalla hammas suukameraa käyttämällä.

Jäljennöksen avulla hammaslaboratoriossa tai jyrsinlaitteella valmistetaan tarkalleen hampaan muotoihin sopiva pysyvä täyte, joka kiinnitetään hampaaseen kiinnityssementillä. Helmiäisen vastaanotolla on käytössä uusinta tekniikkaa oleva skanneri ja jyrsinlaite, joiden avulla keraaminen paikka voidaan tehdä valmiiksi jo samalla vastaanottokäynnillä.

Paikkamateriaalin valinnassa tulee ottaa huomioon paikan kestävyys, hinta ja esteettisyys. Keskustelemme kanssasi eri vaihtoehdoista sekä kustannuksista ja valitsemme parhaan hoito vaihtoehdon juuri sinun tarpeisiisi.

Kysy lisää